Thursday, June 25, 2009

ΑΗΚ: Αναστολή αύξησης 3%

ΑΗΚ: Αναστολή αύξησης 3%



Την αναστολή της εφαρμογής της χρέωσης του ποσοστού 3% που αντιπροσωπεύει το κόστος αγοράς των δικαιωμάτων για ρύπους στα τιμολόγια της ΑΗΚ, η έναρξη της οποίας είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2009, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, σε σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της ΑΗΚ Χάρη Θράσου με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε επίσης η πιθανότητα οριστικοποίησης της απόφασης για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου αφού εξασφαλιστεί προηγουμένως η βιωσιμότητα της ΑΗΚ. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν νέες επαφές του Προέδρου της ΑΗΚ με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ανακοίνωση της ΑΗΚ ακολουθεί τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Αρχής με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη και τον υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, στην παρουσία του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Κώστα Ιωάννου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πιθανή ανάληψη του κόστους της αγοράς των δικαιωμάτων θερμοκηπϊακών αερίων (ρύπων) από την ΑΗΚ κάτω από προϋποθέσεις.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |