Sunday, May 24, 2009

Οι δείκτες MSCI, η Κύπρου, η MPB και τα σενάρια για τις ίδιες μετοχές

Οι δείκτες MSCI, η Κύπρου, η MPB και τα σενάρια για τις ίδιες μετοχές

ΦΩΤΙΑ πήραν τα τερματικά από τις εντολές αγοράς που διοχετεύτηκαν στην Τράπεζα Κύπρου και στη Marfin PB. Αναζωπυρώθηκαν σενάρια περί deal, αλλά το μυστικό κρύβεται πίσω από τις αλλαγές στους δείκτες MSCI. Οι δύο μετοχές εισέρχονται σε δείκτες της Morgan Stanley από τα τέλη Μαΐου και η εξέλιξη αυτή ενεργοποίησε αγορές από αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού που κάνουν track (ακολουθούν) όπως λένε το δείκτη. Εξ ου και η εντολή αγοράς 20 εκατ. τεμαχίων στην Κύπρου την περασμένη εβδομάδα.

Από δύο αμοιβαία ήταν και δεν επρόκειτο για κίνηση εξαγοράς. Από την άλλη, η άνοδος των τραπεζών δημιουργεί σκέψεις για πώληση των ιδίων μετοχών από τις διοικήσεις. Την αρχή έκανε η Εθνική, αν και βγήκε σημαντικά ζημιωμένη. Ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως οι μεγάλες τράπεζες έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με ξένους οίκους προκειμένου να προχωρήσουν σε placements.

Η όρεξη των ξένων θεσμικών για αύξηση της έκθεσης σε ελληνικές τράπεζες έχει ανοίξει, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις εκθέσεις των ξένων οίκων, οι οποίοι ανεβάζουν τώρα τις τιμές-στόχους.

ISOTIMIA.GR

No comments:

Share |