Sunday, May 24, 2009

Ολοκληρώθηκαν οι αυξήσεις μ/κ από τράπεζες

Ολοκληρώθηκαν οι αυξήσεις μ/κ από τράπεζες


Πραγματοποίησαν και οι υπόλοιπες τράπεζες τις αυξήσεις κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών, συμμετέχοντας έτσι στον αντίστοιχο πυλώνα του πακέτου των 28 δισ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] ολοκλήρωσε την αύξηση ύψους 350 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε από το Δημόσιο, ενώ η τράπεζα έλαβε το ισόποσο σε ομόλογα.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής ανέρχεται πλέον στο ποσό των 2.840.771.345 ευρώ και διαιρείται σε 496.654.269 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ εκάστη, σε 25 εκατ. εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία, τις οποίες είχε εκδώσει προηγουμένως η τράπεζα, και 70 εκατ. εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ η καθεμία, που εκδόθηκαν για τη συμμετοχή στο πακέτο.

Η Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και ανελήφθησαν από το Δημόσιο 77.568.134 νέες προνομιούχες μετοχές. Κατόπιν αυτού, ο ορισθείς εκπρόσωπος του Δημοσίου, Γεώργιος Χιώτης, συμμετέχει στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Κατά το ποσό των 675 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Atebank με την έκδοση 937.500.000 προνομιούχων μετοχών, ενώ ολοκληρώθηκε χθες και η αύξηση της Attica Bank, η οποία έλαβε ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 100,2 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας κυμαινομένου επιτοκίου, με την ταυτόχρονη έκδοση από την ίδια πολλαπλού μετοχικού τίτλου που αντιστοιχεί στο σύνολο των προνομιούχων μετοχών (286.285.714 μετοχές) κυριότητος του Δημοσίου.

Η Proton Bank [PRBr.AT] πιστοποίησε την ολοσχερή καταβολή, από το Δημόσιο με εισφορά ίσης ονομαστικής αξίας ομολόγων εκδόσεώς του, ποσού 80 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με την έκδοση 17.817.371 προνομιούχων μετοχών. Ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στην τράπεζα ορίστηκε ο Σταμάτης Μαύρος.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |