Sunday, May 3, 2009

Fiat: Τη Δευτέρα στη Γερμανία οι διαπραγματεύσεις για την GM Europe

Fiat: Τη Δευτέρα στη Γερμανία οι διαπραγματεύσεις για την GM Europe

Συνάντηση με αντικείμενο την εξαγορά της General Motors Europe θα έχει τη Δευτέρα η γερμανική πολιτική ηγεσία με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Fiat Σέρτζο Μαρκιόνε, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την απόκτηση του μάνατζμεντ της Chrysler την περασμένη εβδομάδα, η Fiat επιζητεί να αποκτήσει και τον έλεγχο της GM Europe.

Αντίπαλός της στην προσπάθεια ελέγχου της GM Europe είναι ο καναδικός όμιλος Magna, που έχει πραγματοποιήσει κοινοπραξία με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Gaz και την επίσης ρωσική τράπεζα Sberbank.

Ο Μαρκιόνε θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Καρλ-Τέοντορ του Γκούτενμπεργκ και με τον σοσιαλδημοκράτη ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τόνισε συνεργάτης του τελευταίου.

Ο Γκούτενμπεργκ δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Ερφούρτη πως οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να παρουσιάσουν πλήρη επιχειρησιακά σχέδια και το Βερολίνο θα αποφασίσει εν συνεχεία σε ποιον θα παραχωρήσει την εταιρεία.

Ο ίδιος χαιρέτισε την απόφαση αμφοτέρων των διεκδικητών να διατηρήσουν τα εργοστάσια παραγωγής της Opel, τονίζοντας πως πρωτεύων στόχος της κυβέρνησης είναι να διασωθεί η εταιρεία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |