Sunday, May 3, 2009

Buffett: Υποβαθμίζει τη σημασία των "τεστ κοπώσεως"

Buffett: Υποβαθμίζει τη σημασία των "τεστ κοπώσεως"


Τη σημασία των «τεστ κοπώσεως» στα οποία υποβλήθηκαν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, υποβάθμισε ο δισεκατομμυριούχος, Warren Buffett, υποστηρίζοντας πως αυτά δεν θα παίξουν ρόλο στις επενδυτικές του επιλογές.

«Θεωρώ ότι γνωρίζω ποιο θα είναι το μέλλον τους, ειλικρινά, καλύτερα από κάποιον που έρχεται και ρίχνει μια ματιά», δήλωσε ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway λίγο πριν την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η Berkshire κατέχει μερίδιο στη μεγαλύτερη τράπεζα της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, Wells Fargo αλλά και στις Goldman Sachs Group, Bank of America, U.S. Bancorp, M&T Bank Corp. and SunTrust Banks.

Ο Buffett κρίνει τις τράπεζες από τη «δυναμική» τους αλλά και την ικανότητα τους να συγκεντρώνουν καταθέσεις.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μάλιστα, ο γνωστός επενδυτής ανέφερε πως αν ήταν εφικτό, θα εξαγόραζε τις US Bancorp και Wells Fargo, καθώς φέρνουν πολλά χρήματα στα ταμεία, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες, όπως η Chrysler.

Eξάλλου, αναφερόμενος στην πολυπαθή στεγαστική αγορά, ο Buffet έκανε λόγο για σημάδια σταθεροποίησης.

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται πραγματική ανάκαμψη της δραστηριότητας αν και σε πολύ χαμηλότερες τιμές», δήλωσε.

Στη διάρκεια της συνέλευσης ο Buffet ανακοίνωσε τα μεγέθη της Berkshire Hathaway για το α΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, τα λειτουργικά της κέρδη εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 1,7 δισ. δολάρια, από 1,9 δισ. δολάρια. Η λογιστική αξία ανά μετοχή υποχώρησε 6%, με την εξέλιξη να αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της αξίας των επενδύσεων της εταιρείας. Η Berkshire ολοκλήρωσε το τρίμηνο με ρευστά διαθέσιμα ύψους 22,7 δισ. δολαρίων, έχοντας ήδη επενδύσει τα 3 δισ. δολάρια.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |