Monday, April 20, 2009

J.C. Trichet: Η ΕΚΤ εξετάζει νέα μείωση επιτοκίων

J.C. Trichet: Η ΕΚΤ εξετάζει νέα μείωση επιτοκίων


Το ενδεχόμενο να προβεί σε νέα μείωση επιτοκίων το Μάιο εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της, Jean Claude Trichet, σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διοικητής της ΕΚΤ σημείωσε μιλώντας στη Nikkei Daily ότι «ήδη έχει αποφασιστεί η εφαρμογή μη-συμβατικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008», πέραν της νέας μείωσης του επιτοκίου αναχρηματοδότησης της Ευρωζώνης, το μέγεθος της οποίας προσδιόρισε σε 25 μονάδες βάσης.

Αναφορικά με τα μη-συμβατικά μέτρα, ο Trichet παρέπεμψε στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ στις 7 Μαΐου, «στην οποία θα εξηγήσω τα πάντα με λεπτομέρειες», όπως φέρεται να δήλωσε.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Trichet είχε χαρακτηρίσει την απόφαση για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης ως «μετρημένη» και δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης.

Ερωτηθείς για την έκταση της νέας πιθανής μείωσης, ο διοικητής της ΕΚΤ φέρεται να απάντησε ότι θα είναι «πολύ, πολύ μετρημένη», ενώ σε δηλώσεις του σε άλλα ιαπωνικά μέσα επανέλαβε ότι θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |