Monday, April 20, 2009

Υπερτριπλασίασε τα κέρδη της η Bank of America, στα $4,25 δισ.

Υπερτριπλασίασε τα κέρδη της η Bank of America, στα $4,25 δισ.


Καθαρά κέρδη ύψους 4,25 δισ. δολαρίων η 44 cents ανά μετοχή ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του έτους η Bank of America, η μεγαλύτερη βάσει παγίων τράπεζα των ΗΠΑ.

Η BofA στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,21 δισ. δολαρίων ή 23 cents ανά μετοχή, ενώ για φέτος οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κερδών στα 4 cents ανά μετοχή ή 37,13 δισ. δολάρια συνολικά.

Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2009 περιλαμβάνουν δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 765 εκατ. δολαρίων (έναντι 170 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος), μεταξύ των οποίων και το κόστος συγχώνευσης με τη Merrill Lynch.

Εξαιρουμένων των δαπανών συγχώνευσης, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,7 δισ. δολάρια, επίσης καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Kenneth D. Lewis, χαρακτήρισε τις εξαγορές των Merrill Lynch και Countrywide Financial ως τα "αστέρια" που "οδήγησαν" τα αποτελέσματα της τράπεζας, σχόλιο που εκλαμβάνεται και ως η "απάντησή" του σε όσους τον επέκριναν για τις εν λόγω κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η συνεισφορά της Merrill Lynch στα καθαρά κέρδη της τράπεζας ήταν της τάξης των 3 δισ. δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |