Monday, March 2, 2009

AIG: Νέα κεφαλαιακή "ένεση" $30 δισ.

AIG: Νέα κεφαλαιακή "ένεση" $30 δισ.


Επιπρόσθετη κεφαλαιακή «ένεση» μέχρι 30 δισ. δολάρια θα δεχτεί η AIG στο πλαίσιο του αναθεωρημένου πακέτου διάσωσης των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται η ενίσχυση του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού, ο οποίος κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο ζημίες της τάξης των 60 δισ. δολαρίων.

Από την πλευρά της η AIG θα προχωρήσει σε πώληση του 20% των βασικών της δραστηριοτήτων (ασφαλίσεις ιδιοκτησίας και ατυχημάτων) στο δημόσιο και θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό εταιρικό σχήμα με καινούργια διακριτική ονομασία και διοίκηση. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η πώληση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μετά από εννέα μήνες.

«Αν η αμερικανική κυβέρνηση άφηνε την AIG να χρεοκοπήσει η παγκόσμια οικονομία θα κλυδωνιζόταν έντονα, αφού ο ασφαλιστικός οργανισμός έχει συμμετοχή σε πολυάριθμους τομείς» δήλωσε στο Reuters ο Russell Walker, καθηγητής του Northwestern University.

Επιπλέον, η AIG θα αποπληρώσει μεγάλο μέρος των 40 δισ. δολαρίων που οφείλει στην αμερικανική κυβέρνηση μέσω μετοχών της American International Assurance στην Ασία και της American Life Insurance που δραστηριοποιείται σε 50 χώρες.

Πάντως, όπως αναφέρεται, η έξτρα κυβερνητική αρωγή έτυχε υποστήριξης των μεγάλων οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |