Saturday, February 28, 2009

ΗΠΑ: Νέες καταρρεύσεις περιφερειακών τραπεζών

ΗΠΑ: Νέες καταρρεύσεις περιφερειακών τραπεζών


"Λουκέτο" σε δύο ακόμη αμερικανικές τράπεζα έβαλε η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ιδρυμάτων που κλείνουν από την αρχή του έτους στα 16.

Οι πολιτειακές αρχές έκλεισαν την Security Savings Bank of Henderson, (Νεβάδα) και την Heritage Community Bank of Glenwood, (Ιλινόις) με συνδυασμένα πάγια ύψους 471,2 εκατ. δολ. ενώ FDIC διορίστηκε διαχειριστής.

Η Bank of Nevada στο Λας Βέγκας θα αναλάβει τις καταθέσεις της Security Savings που φτάνουν τα 175,2 εκατ. δολ., ενώ η MB Financial Bank of Chicago θα αναλάβει τις καταθέσεις της Heritage Community ύψους 218,6 εκατ. δολ.

"Η FDIC θα συνεχίσει να ασφαλίζει τις καταθέσεις των τραπεζών. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τους καταθέτες να αλλάξουν τις τραπεζικές τους υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν ασφαλισμένες τις καταθέσεις τους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της FDIC.

Η FDIC έκλεισε συνολικά 25 τράπεζες το 2008, με τις Washington Mutual Inc και IndyMac Bank Inc να αποτελούν τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα που κατέρρευσαν το περασμένο έτος.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |