Saturday, January 31, 2009

Νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης επεξεργάζεται ο Ομπάμα

Νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης επεξεργάζεται ο Ομπάμα

Ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία, θα επαναφέρει την πίστωση και θα μειώσει το ύψος των χρεών από τα ενυπόθηκα δάνεια, σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό διάγγελμά του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας του την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κάλεσε τη Γερουσία να εγκρίνει το νομοσχέδιο οικονομικής τόνωσης, το οποίο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, επειδή επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι επεξεργάζεται νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Σύντομα ο υπουργός Οικονομικών, Τιμ Γκάιτνερ, θα ανακοινώσει μια νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του οικονομικού μας συστήματος που θα επαναφέρει την πιστωτική ροή στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», δήλωσε ο Ομπάμα στο ραδιοφωνικό διάγγελμά του.

Όπως τόνισε, το σχέδιό του θα διασφαλίζει ότι οι επικεφαλής των εταιρειών δεν θα πλουτίζουν εις βάρος του φορολογούμενου. Προειδοποίησε, πάντως, ότι η οικονομική ανάκαμψη θα χρειαστεί χρόνια, όχι μήνες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |