Sunday, January 25, 2009

Ομπάμα: Σε ένα μήνα το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας

Ομπάμα: Σε ένα μήνα το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα θέσει σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους 825 δισ. δολαρίων, και δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του θα βγει από τη σημερινή κρίση πιο δυνατή.

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, ύψους 825 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι η χώρα του θα βγει από τη σημερινή κρίση πιο δυνατή.


«Βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω ότι τα δύο τμήματα του Κογκρέσου εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό το σχέδιο και ελπίζω να το θέσω σε εφαρμογή μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα», είπε ο Ομπάμα στη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής ομιλίας, της πρώτης που εκφώνησε ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


Στην ομιλία του ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν πρόκειται να επιλυθούν σύντομα. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η ανάληψη μιας τολμηρής δράσης για το ξεπέρασμά τους θα βοηθήσει τη χώρα να ορθοποδήσει.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |