Saturday, January 24, 2009

ΗΠΑ: Οι 100 καλύτερες εταιρείες

ΗΠΑ: Οι 100 καλύτερες εταιρείες

Η εταιρεία NetApp βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 100 καλύτερων εργοδοτών της Αμερικής, δηλαδή των επιχειρήσεων που προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, που τονίζει ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, έχουν κενές θέσεις και κάνουν προσλήψεις.

Στη δεύτερη θέση στη 12ή ετήσια κατάσταση που καταρτίζει το περιοδικό, είναι η εταιρεία Edward Jones, και ακολουθεί η Boston Consulting Group.

Αναλυτικότερα, η NetApp, με έδρα στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων σε επιχειρήσεις.

Απασχολεί 5.000 άτομα και κυριαρχεί στον κατάλογο χάρη «στον ενθουσιασμό των εργαζομένων όσον αφορά την κουλτούρα ισότητας» της επιχείρησης. Από τις 100 εταιρείες της λίστας, οι 73 κάνουν προσλήψεις και οι κενές θέσεις που προσφέρονται προσδιορίζονται από το Fortune.

Στην Καλιφόρνια έχει έδρα ο μεγαλύτερος αριθμός από τις εταιρείες του καταλόγου, ενώ ακολουθεί με 14 το Τέξας και με 9 η Νέα Υόρκη.

Δεκαπέντε εταιρείες μεταξύ των 100 είναι νέο-εισηγμένες, μεταξύ των οποίων η Zappos.com, η DreamWorks Animation SKG, η salesforce.com, η T-Mobile και η Accenture Η Google που κρατούσε την πρώτη θέση τα δύο προηγούμενα χρόνια, διολίσθησε στην τέταρτη θέση.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |