Sunday, December 28, 2008

Η Βόρεια Ελλάδα ντυμένη στα λευκά

Η Βόρεια Ελλάδα ντυμένη στα λευκά




Χιονοπτώσεις, βροχές και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο το πρωί στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 2 βαθμούς, στο Κιλκίς και στις Σέρρες 1, στην Καστοριά -2, στη Φλώρινα -3, στη Δράμα -1 και στην Αλεξανδρούπολη 1 βαθμό Κελσίου.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί το Βέρμιο, το Καϊμάκτσαλαν, το Πήλιο, ο Χορτιάτης και Χολομώντας, ενώ αραιές νιφάδες χιονιού και χιονόνερο έπεφταν το πρωί και στη Θεσσαλονίκη.

Σποραδικές ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στους νομούς Πέλλας, Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς και Λάρισης.

Από την παρατεταμένη χιονόπτωση αποκλείστηκε η κοινότητα Σκλήθρου Λάρισας, όπου συνεργεία με εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται από το πρωί και εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο.

Απαραίτητες οι αλυσίδες

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι, Τρία - Πέντε Πηγάδια και Καϊμάκτσαλαν.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας. Χωρίς προβλήματα ωστόσο, διεξάγεται η κίνηση στην Εγνατία Οδό.

Απαραίτητη είναι η συμβολή τους επίσης στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης στην Κοζάνη από το 12ο έως το 24ο χιλ, σε σημεία της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου και μέσω Βίγλας, Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς - Αμυνταίου, μέσω Κλεισούρας καθώς και σε σημεία του επαρχιακού δικτύου των νομών Λαρίσης, Πιερίας και Ημαθίας

Στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Πολυγύρου, μέσω Ταξιάρχη, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου.

Αλυσίδες και για τα οχήματα που κινούνται στο νομό Φθιώτιδας και στους δρόμους Λαμίας - Καρπενησίου και Λαμίας – Άμφισσα.

Χιόνια και στην Πάρνηθα

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Πάρνηθα, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του τελεφερικ και πάνω διεξάγεται με αλυσίδες.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |