Sunday, December 28, 2008

Ανοιχτά τελικά τα καταστήματα της Αθήνας την Κυριακή

Ανοιχτά τελικά τα καταστήματα της Αθήνας την Κυριακή

Ανατρέποντας την αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων, ο νομάρχης Αθηνών, Γ .Σγουρός έδωσε, βάσει βασιλικού διατάγματος του 1966, το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή αποκλειστικά στο Δήμο της Αθήνας. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τους εμπορικούς συλλόγους σε άλλες περιοχές, λέγοντας ότι θα ανοίξουν και αυτοί έστω και παράνομα, ενώ από την άλλη, οι εμποροϋπάλληλοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις, για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας.
Στην ανακοίνωσή του ο Γ.Σγουρός επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις έντονες εκκλήσεις των καταστηματαρχών του κέντρου που υπέστησαν τις σοβαρότες ζημιές, αλλά και εργαζομένων στα μαγαζιά που ζήτησαν την αποσύνδεση του δικού τους αιτήματος από τα αιτήματα των άλλων εμπορικών συλλόγων για τους οποίους δεν συνέτρεχαν οι «έκτακτες κοινωνικές ανάγκες».

Η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων πυροδότησε αντιδράσεις από εμπορικούς συλλόγους άλλων περιοχών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ανοίξουν και αυτοί τα μαγαζιά τους την Κυριακή παρόλο που νομαρχία προειδοποιεί με πρόστιμα και αυτόφωρο.

Στη λειτουργία των καταστημάτων τους, παρόλο που δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία, προσανατολίζονται οι εμπορικοί σύλλογοι σε Μαρούσι ,Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα και Περιστέρι.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι έμποροι σκοπεύουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους σε Ρόδο, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ιωάννινα και Βόλο.

Στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές αντιδρούν και προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν σε κινητοποιήσεις την Κυριακή.

REPORTER.GR

No comments:

Share |