Tuesday, July 1, 2008

Moody's: Σκάνδαλο με τους "αξιολογητές" μετοχών

Moody's: Σκάνδαλο με τους "αξιολογητές" μετοχών

Σημαντικά στελέχη του χρηματοοικονομικού της κλάδου απομάκρυνε ο οίκος Moody's, εξαιτίας παραβίασης από τη μεριά τους των κανονισμών αξιολόγησης των εισηγμένων εταιρειών στα διεθνή χρηματιστήρια, προσπαθώντας να δείξει ότι υπεύθυνοι είναι ορισμένοι υπάλληλοι, και όχι η εταιρεία, στην κατηγορία για αποτυχημένες εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ένα από τα βασικά στελέχη της εταιρείας, ο κ.Noel Kirnon, έφυγε, αφού σε πολύ συγκεκριμένες μετοχές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι οποίες δεν κατονομάστηκαν, η ομάδα του τις αξιολόγησε με Aaa ενώ αυτές είχαν απωλέσει το 90% της αξίας τους.

«Ο οίκος Moody's έχει χάσει την αξιοπιστία του», δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής ING Bank NV, κ.Jeroen Van Den Broek. Σημειώνεται, ότι το 19,6% της Moody's, κατέχεται από την εταιρεία Berkshire Hathaway Inc. του πασίγνωστου κ.Warren Buffett.

Υπενθημίζεται, ότι μετά την κρίση των subprime δανείων, οι κανόνες αξιολόγησης τη Moody's, τη Standard & Poor's και τη Fitch Ratings των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μετοχών, έγιναν πολύ πιο αυστηροί.

REPORTER.GR

No comments:

Share |