Wednesday, July 9, 2008

Στα 136,05 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το αργό

Στα 136,05 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το αργό

Οριακά ενισχυμένο έκλεισε το αργό στη σημερινή διαπραγμάτευση του στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εξαιτίας κυρίως των εκτιμήσεων για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, που αντισταθμίστηκε από την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού, ενώ τα αποθέματα της βενζίνης σημείωσαν για μια ακόμη εβδομάδα ανοδο.
Το συμβόλαιο του αμερικανικό αργού για τον Αύγουστο ενισχύθηκε κατά 1 cent στα 136,05 δολάρια το βαρέλι. Αντίθετα το μπρεντ έκλεισε με οριακή πτώση της τάξης του 0,05% στα 135,72 δολάρια το βαρέλι.

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η κάμψη των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληγε στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας.

Τα αποθέματα του αργού υποχώρησαν κατά 5,84 εκατ. και διαμορφώθηκαν στα293,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης από την άλλη ήταν αυξημένα κατά 900.000 βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα, κατηγορία στην οποία περιλαμβάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ σημείωσαν ανοδο κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Επιπλέον πίεση στο αργό ασκησε και το ανοιγμα της νιγηριανής πετρελαιοπηγής Bonga, η οποία ήταν κλειστή εδώ και ένα μήνα από στρατιωτική επίθεση, αρχίζοντας πάλι τη παράδοση των μεσοπρόθεσμων παραγγελιών.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam, οι στρατιωτικές μονάδες του Ιράν, πραγματοποίησαν, δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Shahab 3, το βεληνεκές του οποίου μπορεί να φθάσει το Ισραήλ, όπως δηλώνει η Τεχεράνη.

Το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε ότι ο πύραυλος Shahab 3 είναι συμβατικού φορτίου βάρους ενός τόνου και βεληνεκούς 2.000 χλμ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |