Monday, June 9, 2008

Χωρίς ισχύ η συμφωνία με Εκκλησία

Χωρίς ισχύ η συμφωνία με Εκκλησία

Χωρίς ουσιαστική ισχύ είναι η συμφωνία που έγινε από τον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών με την Εκκλησία, δήλωσε σήμερα ο αντικαταστάτης του Χαρίλαος Σταυράκης. Ερωτηθείς στη Βουλή για το θέμα που προέκυψε με την είσπραξη των οφειλών της Εκκλησίας από το κράτος, ο κ. Σταυράκης κατέστησε σαφές ότι η συμφωνία που έγινε με τον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών και την Εκκλησία ήταν «πρόχειρη» και δεν υφίσταται.

«Η συμφωνία η οποία βασίζεται πάνω σε 13 σημεία, μεταξύ των οποίων, η απαλλαγή της Εκκλησίας από παλαιά χρέη δεν υφίσταται, διότι ουδέποτε έφθασε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Άρα λογικά η νέα κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και κάθε υποχρέωση να δει αυτή τη συμφωνία, αν και δεν είναι εύκολο να τη διαπραγματευτεί», ανέφερε ο κ. Σταυράκης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη στήριξη που του παρέχεται στο συγκεκριμένο θέμα από τα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη, το ύψος των φορολογικών οφειλών της Εκκλησίας ανέρχεται στα €70 εκ. και σύμφωνα με τη Γενική Ελεγκτή φθάνει τα £92 εκ.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |