Tuesday, June 3, 2008

Στα 124,25 δολάρια υποχώρησε η τιμή του αργού

Στα 124,25 δολάρια υποχώρησε η τιμή του αργού

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της είδησης ότι η Μαλαισία θα θέσει τέλος στον έλεγχο των τιμών της βενζίνης και μετά τις δηλώσεις του Μπερνάνκι ότι το ύψος του επιτοκίου στηρίζει την ανάπτυξη. Στην αποκλιμάκωση των τιμών συνέβαλε και η εκτίμηση ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν.
Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου για το αργό υποχώρησε κατά 2,8%, ή κατά 3,51 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 124,25 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες 2,8% ή 3,52 δολάρια κατέγραψε και το μπρεντ που βρέθηκε στα 124,50 δολάρια το βαρέλι.

Το ύψος του επιτοκίου του δολαρίου βρίσκεται σε επίπεδα τέτοια που προωθεί την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, στην πρώτη ομιλία του για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε διάστημα δύο μηνών. Επίσης, ο κ. Μπερνάνκιτόνισε ότι οι αξιωματούχοι της νομισματικής πολιτικής παρακολουθούν με προσοχή της επίδραση του ασθενέστερου δολαρίου.

«Η Fed συνεργάζεται στενά με το υπουργείο οικονομικών αναφορικά με την παρακολούθηση των εξελίξεων στις ξένες αγορές συναλλάγματος και έχει πλήρη γνώση της επίδρασης της εξασθένησης του δολαρίου στην πορεία του πληθωρισμού» δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.

Όσον αφορά τα πετρελαϊκά αποθέματα, εκτιμάται ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξηθήκαν κατά 850.000 βαρέλια, από τα 206,2 εκατ. βαρέλια που ήταν μία εβδομάδα νωρίτερα. Επίσης, τα αποθέματα αργού υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαΐου, από 311,6 εκατ. βαρέλια προηγουμένως

REPORTER.GR

No comments:

Share |