Tuesday, May 27, 2008

Ζημίες ενός δισ. ευρώ για την IKB

Ζημίες ενός δισ. ευρώ για την IKB

Ζημίες σχεδόν ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το εννεάμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο η γερμανική τράπεζα IKB Deutsche Industriebank AG, ενώ διαβεβαίωσε πως οι διαδικασίες πώλησής της προχωρούν όπως είχε σχεδιαστεί.

Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα η IKB είχε εμφανίσει κέρδη 142 εκατ. ευρώ. Οι απώλειές της από την έκθεση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα διαμορφώθηκαν σε περίπου δύο δισ. ευρώ και οι απώλειες λόγω των επενδύσεων σε τίτλους ανήλθαν σε ένα δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα ανέφερε ότι διενήργησε, εντός του Μαΐου, συζητήσεις με εννέα υποψήφιους επενδυτές και ότι ο κρατικός όμιλος KfW, ο οποίος πουλάει το μερίδιό του στην IKB, έλαβε αρκετές «ενδιαφέρουσες, τεκμηριωμένες προσφορές». Όπως σημείωσε, η KfW σκοπεύει να επιλέξει ορισμένες από αυτές τις εταιρείες προτού ξεκινήσει αποφασιστικές διαπραγματεύσεις.

Οι μετοχές της IKB υποχωρούσαν νωρίτερα στη Φρανκφούρτη κατά 0,5% στα 3,77 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει πτώση 86%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας στα 367 εκατ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |