Wednesday, April 16, 2008

Τις μεγαλύτερες ζημιές εδώ και 20 χρόνια θα γράψουν οι αμερικανικές τράπεζες

Τις μεγαλύτερες ζημιές εδώ και 20 χρόνια θα γράψουν οι αμερικανικές τράπεζες

Οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τις μεγαλύτερες ζημιές των τελευταίων 20 ετών φέτος, λόγω των «κακών» καταναλωτικών δανείων τα οποία αυξάνονται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με την αναλύτρια της Oppenheimer & Co., κα. Meredith Whitney.Τα λεγόμενα loss ratios ( δείκτες ζημιών), θα ξεπερ;aσουν το ρεκόρ του 1,37% που είχε σημειωθεί το 1991, με άλλα λόγια οι ζημιές τους θα είναι οι υψηλότερες που έχουμε δει εδώ και δύο δεκαετίες.
Τα loss ratios θα αγγίξουν το 1,25% το πρώτο τρίμηνο του 2008 και θα εκτοξευθούν στο 1,75% στο σύνολο του 2008. Στο ζενίθ της πιστωτικής κρίσης του 1991, τα loss ratios των αμερικάνικων τραπεζών κορυφώθηκαν στο 1,37%.

Θυμίζουμε ότι η κ. Whitney προέβλεψε σωστά δύο μήνες πριν το γεγονός, ότι η Citigroup θα μειώσει σημαντικά το μέρισμά της με σκοπό την διατήρηση κεφαλαίων.

Η υποβάθμιση της αναλύτριας απέναντι στην μετοχή της αμερικάνικης τράπεζας, οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις της μετοχής της, οι οποίες αφαίρεσαν 500 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας μέσα σε μία μέρα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |