Saturday, March 1, 2008

Στις κάλπες οι Ρώσοι την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου... «Πούτιν»


Στις κάλπες οι Ρώσοι την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου... «Πούτιν»


Μόσχα: Περισσότεροι από 108 εκατομμύρια Ρώσοι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στον εκλεκτό του απερχόμενου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει έως και το 80% των ψήφων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να διασφαλίσουν το μέλλον της χώρας αναδεικνύοντας έναν υπεύθυνο ηγέτη.

Με το σύνθημα «Μαζί θα νικήσουμε», ο Μεντβέντεφ καλεί τους Ρώσους να εμπιστευθούν, τόσο τον ίδιο ως πρόεδρο όσο και τον Πούτιν ως πρωθυπουργό.

Οι πολιτικοί αναλυτές ότι ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας κληρονομεί την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα με το ποιος θα διαδεχθεί τον προέδρο Μπους.

Ανιση πρόσβαση στα ΜΜΕ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής παραδέχτηκε ότι τα ΜΜΕ είχαν μεροληπτική στάση υπέρ του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως τόνισε, η κάλυψη από τα Μέσα ήταν δίκαιη, αλλά όχι ισότιμη και προσέθεσε πως αυτό αποτελεί γενικότερο πρόβλημα για όλες τις χώρες.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν αισθάνεται καμία ευθύνη για το γεγονός ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αποφάσισε να μην στείλει παρατηρητές.

PHILELEFTHEROS

No comments:

Share |