Friday, February 15, 2008

NYSE Euronext: Προς απόκτηση μεριδίου σε ινδικό χρηματιστήριο εμπορευμάτων


NYSE Euronext: Προς απόκτηση μεριδίου σε ινδικό χρηματιστήριο εμπορευμάτων

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση ποσοστού 5% στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ινδίας, το Multi Commodity Exchange of India (MCX), εξασφάλισε το NYSE Euronext, έναντι συνολικού τιμήματος 2,4 δισ. ρουπιών (61 εκατ. δολαρίων).

Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών, θα ολοκληρωθεί πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Το NYSE Euronext, το οποίο ελέγχει τέσσερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το NYSE, αποκτά έτσι και αυτό μερίδιο – μετά τις Citigroup και Merrill Lynch – στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά διαπραγμάτευσης συμβολαίων χρυσού.

«Το MCX θα προσφέρει στο NYSE Euronext νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του εδρεύοντος στη Νέα Υόρκη χρηματιστηρίου Ντάνκαν Νιεντερέρ. «Η συναλλαγή αυτή υπογραμμίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή μας προς την Ινδία και είναι σύμφωνη με τον στρατηγικό επιχειρηματικό μας στόχο να ευθυγραμμίσουμε το NYSE Euronext με τους παγκόσμιους εταίρους και να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας», πρόσθεσε.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |