Monday, February 18, 2008

Την πώληση μεριδίου που ελέγχει στο LSE εξετάζει το Borse Dubai

Την πώληση μεριδίου που ελέγχει στο LSE εξετάζει το Borse Dubai

ΤΟ BORSE Dubai θα εξετάσει την πώληση ενός μεριδίου που ελέγχει στο London Stock Exchange Group (LSE) στο Κατάρ, αλλά δεν έχει λάβει οποιαδήποτε προσέγγιση και δεν προβλέπεται να «ξεφορτωθεί» το μερίδιο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Borse Dubai και η χρηματιστηριακή αγορά Nasdaq [.IXIC] Stock Market πρόκειται να κλείσουν μια συμφωνία ύψους 4,5 δισ. δολαρίων τον τρέχοντα μήνα για την αγορά του χρηματιστηριακού ομίλου διαχείρισης νορβηγικών και χρηματιστηρίων της Βαλτικής OMX. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Borse Dubai αποκτά μερίδιο που ελέγχει η Nasdaq στο LSE.

Η χρηματιστηριακή αγορά The Dubai Mercantile Exchange (DME) σχεδιάζει να αναπτύξει ένα προθεσμιακό συμβόλαιο χρυσού το τρέχον έτος, ανταγωνιζόμενη ένα υφιστάμενο συμβόλαιο στο εμιράτο του Κόλπου, δήλωσαν πηγές της βιομηχανίας. Το Ντουμπάι είναι επίσης από μακρόν καθιερωμένο στη βιομηχανία χρυσού όπως και στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο κοσμημάτων. Οι συναλλαγές έχουν ευνοηθεί από την ισχυρή ζήτηση από τον αραβικό κόσμο και κυρίως στην Ινδία, τη βασικότερη αγορά χρυσού στον κόσμο.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |