Wednesday, February 20, 2008

Hewlett-Packard: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη


Hewlett-Packard: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη και πωλήσεις από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών εμφάνισε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τη ζήτηση από το εξωτερικό, ωθώντας τις μετοχές της 6,5% υψηλότερα.

Τα έσοδά της θα αυξηθούν έως 114 δισ. δολ. φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 111,5 δισ. δολ. σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εξαιρουμένων κάποιων εξόδων τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο ήταν 86 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 81 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 38% φθάνοντας στα 2,13 δισ. δολ. ή 80 σεντς ανά μετοχή από 1,55 δισ. δολ. ή 55 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα έτος, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι πωλήσεις το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 28,5 δισ. δολάρια.

Ανοδο έως 2,86 δολ. φθάνοντας στα 46,81 δολ. η μία σημείωσαν οι μετοχές της Hewlett-Packard κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους μετά το κλείσιμό τους στα 43,95 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE). Φέτος οι μετοχές έχουν σημειώσει απώλειες 13%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |