Wednesday, February 20, 2008

Dubai International Capital: Επενδύσεις 5 δισ. δολ. σε αναδυόμενες


Dubai International Capital: Επενδύσεις 5 δισ. δολ. σε αναδυόμενες

ΜΕΓΑΛΕΣ επενδύσεις σε αναδυόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες προανήγγειλε ακόμη ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αραβικού Κόλπου. Το Dubai International Capital, που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει για την επόμενη τριετία επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Διά στόματος του γενικού διευθυντή του, Ανάντ Κρίσναν, το επενδυτικό ταμείο γνωστοποίησε ακόμη ότι σκοπεύει να ενισχύσει το μερίδιό του σε εταιρείες, που έχει ήδη επενδύσει, όπως η Sony Corp. Σύμφωνα με τον Κρίσναν η Dubai International αναμένει ότι θα αυξήσει σε διάστημα τριών ετών στα 25- 30 δισ. δολάρια το υπό διαχείριση ενεργητικό της από 13 δισ. δολάρια σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι επενδυτές του Αραβικού Κόλπου δαπάνησαν για εξαγορές στο εξωτερικό περισσότερα από 80 δισ. δολάρια- ποσό τριπλάσιο σε σχέση με το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.

Οι επιθετικές κινήσεις τους στο μέτωπο των εξαγορών έχουν προβληματίσει τόσο ευρωπαϊκά κράτη όσο και τις ΗΠΑ, που φοβούνται ότι υποκρύπτονται πολιτικά κίνητρα. Η Γερμανία μάλιστα σχεδιάζει να προωθήσει νόμο για την προστασία των επιχειρήσεών της σε ευαίσθητους για την εθνική ασφάλεια τομείς.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |