Wednesday, February 20, 2008

Καθυστέρηση στην έγκριση του Dubai για την MPB βλέπουν από το Citigroup


Καθυστέρηση στην έγκριση του Dubai για την MPB βλέπουν από το Citigroup

MΕΣΑ στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έγκριση από τις κυπριακές αρχές για την αύξηση του ποσοστού του Dubai στο 30% της Marfin Popular Bank από το 20% σήμερα.

Η συμμετοχή αυτή είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για την MPB, επισημαίνει σε έκθεσή του το Citigroup σημειώνοντας ότι το Dubai δείχνει ενθουσιασμό για την τοποθέτησή του που είναι στρατηγικού χαρακτήρα για το αναδυόμενο τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη.

Καθώς η Κύπρος βρίσκεται εν μέσω εκλογικής περιόδου, είναι πιθανό η έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου [BOCr.AT] να καθυστερήσει, εκτιμούν οι αναλυτές του Citigroup.

Η MPB είναι βασική στρατηγική επένδυση για το Dubai στην νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς θεωρήθηκαν ως ελκυστικά στοιχεία το μάνατζμεντ της τράπεζας και οι αναπτυξιακές δυνατότητες σε Ελλάδα, Κύπρο και νέες αγορές των Βαλκανίων και της Ρωσίας-Ουκρανίας, σημειώνει το Citigroup.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της χρήσης 2007, οι αναλυτές τα χαρακτηρίζουν ανάλογα των προσδοκιών, καθώς περιλαμβάνουν ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων και σταθερά περιθώρια και επαναλαμβάνουν τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 12 ευρώ. Η τράπεζα είναι ισχυρή στην Κύπρο, ενώ αναπτύσσεται στην Ελλάδα όπου έχει μερίδιο της τάξης του 4-5%, το οποίο ενισχύθηκε κατά μία μονάδα σε κάθε κατηγορία χορηγήσεων.

Τα δάνεια στην ελληνική αγορά έτρεξαν με 52% το 2007 και με 54% διεθνώς και αντιπροσωπεύουν αντιστοίχως το 53% και 12% του συνόλου, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, η συμμετοχή των «ελληνικών» χορηγήσεων θα περιοριστεί στο 43% το 2010 προς όφελος των διεθνών εργασιών που θα ανέλθουν στο 29% του συνόλου, σημειώνεται στην έκθεση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |