Thursday, February 21, 2008

Τα τέσσερα όπλα της επενδυτικής στρατηγικής παρουσιάζει η Citigroup


Τα τέσσερα όπλα της επενδυτικής στρατηγικής παρουσιάζει η Citigroup.

Ανάπτυξη

: Ενα πιο αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον και η σύγκλιση των αποτιμήσεων των διεθνών μετοχών «δείχνουν» πως οι μετοχές ανάπτυξης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν. Ετσι, θα πρέπει να στραφούμε σε κλάδους και εταιρείες όπου το momentum της κερδοφορίας είναι ισχυρό και οι προοπτικές των κερδών παραμένουν εύρωστες.

Κίνδυνος

: Η πιθανότητα της αμερικάνικης ύφερης δημιουργεί, όπως είναι λογικό, σημαντικούς κινδύνους. Στόχος είναι ο εντοπισμός εκείνων των κλάδων οι οποίοι «τα βρήκαν» δύσκολα κατά την διάρκεια προηγούμενων περιόδων ύφεσης στις ΗΠΑ και το hedging ενάντια των μετοχών εκείνων των εταιρειών οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις κερδοφορίας αλλά και μερισμάτων.

Αποτιμήσεις

: Οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν γίνει ένας λιγότερο σημαντικός παράγοντας πλεόν στον καθορισμό της επενδυτικής στρατηγικής, τόσο σε επίπεδο κλάδων, όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο. Πάντως, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι οι φθηνότερες αγορές εντοπίζονται αυτήν την στιγμή στην περιοχή της Ευρώπης.

Επιτόκια

: H πιο αδύναμη αμερικάνικη ανάπτυξη σημαίνει αυτόματα και περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων. Ετσι, θα πρέπει να στραφούμε σε κλάδους και αγορές όπου στο παρελθόν βγήκαν κερδισμένες από τις μειώσεις των αμερικάνικων επιτοκίων και σε εκείνες οι οποίες ζουν σήμερα σε ένα περιβάλλον ισχυρής νομισματικής χαλάρωσης.

Εχοντας αυτούς τους τέσσερις παράγοντες-κλειδιά υπόψη, η Citigroup προτείνει στάση οverweight στις αναδυόμενες αγορές, συνεχίζει να δηλώνει «αγοραστής» των ευρωπαϊκών μετοχών (με εξαίρεση τις βρετανικές) και underweight στις αγορές των ΗΠΑ και της ανεπτυγμένης Ασίας. Από τους κλάδους, ξεχωρίζει εκείνους που συνδυάζουν ισχυρή ανάπτυξη και χαμηλό κίνδυνο, δηλαδή την Ενέργεια, τα Βασικά Υλικά και τις Τηλεπικοινωνίες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |