Friday, January 18, 2008

Dubai: Σύντομα τα νέα για 30% σε CPB

Dubai: Σύντομα τα νέα για 30% σε CPB

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της αίτησης του Dubai Financial Group για αύξηση του ποσοστού του στη Marfin Laiki. Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, αν και η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει αρχίσει ακόμα την εξέταση της αίτησης, αναμένει πως η σχετική διαδικασία θα τελειώσει μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Η αίτηση έγινε μετά την κοινοποίηση της πρόθεσης του DFG να αυξήσει σταδιακά το ποσοστό του στην τράπεζα για να φθάσει μέχρι το 30%. Οι προθέσεις του DFG έγιναν γνωστές στις 31 Οκτωβρίου 2007, στέλνοντας τη μετοχή της τράπεζας στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Την ίδια μέρα το DFG ανακοίνωσε την αγορά των τίτλων του CEO της τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου, στα €12, και την παράλληλη αύξηση του ποσοστού του στο 19,9%.

Η εξέταση της αίτησης θα γίνει με βάση κριτήρια που ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για μετόχους που θέλουν να αποκτήσουν πάνω του 10% σε τραπεζικά ιδρύματα (qualifying shareholding). Η οδηγία αποσκοπεί στην εξέταση της καταλληλότητας και ικανότητας των μετόχων σε τράπεζες. Με βάση την οδηγία, οι εποπτικές αρχές εξετάζουν τη φήμη, ευρωστία, ικανότητα διοίκησης χρηματοοικονομικού ιδρύματος και διαφάνεια των εν δυνάμει μετόχων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |