Friday, January 18, 2008

Ισχυρή κερδοφορία αναμένει για το 2008 η IBM

Ισχυρή κερδοφορία αναμένει για το 2008 η IBM

ΚΕΡΔΗ ανώτερα των εκτιμήσεων της Wall Street ανακοίνωσε πως αναμένει για το 2008 η IBM επικαλούμενη την ισχυρή ανάπτυξή της στο εξωτερικό, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, αντιστάθμισε τα αδύναμα μεγέθη στις ΗΠΑ και οδήγησε σε άνοδο τη μετοχή της.

Ειδικότερα, η IBM εκτιμά πως τα κέρδη της θα παρουσιάσουν φέτος άνοδο της τάξεως του 15% με 16% και θα διαμορφωθούν μεταξύ 8,20 και 8,30 δολαρίων ανά μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν κατά μέσο όρο κέρδη 7,91 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι αισιόδοξες αυτές προβλέψεις της κορυφαίας εταιρείας παροχής υπηρεσιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανακοινώθηκαν εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα ψαλιδίσει τα κέρδη των επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου και όχι μόνο. Ενδεικτικές είναι οι απογοητευτικές προβλέψεις στις οποίες προέβη αυτή την εβδομάδα η Intel

Σύμφωνα με την IBM, τα ετήσια έσοδά της θα μειωθούν κατά περίπου 100 εκατ. δολάρια, σε περίπτωση που καταγραφεί πτώση 10% στα έσοδα από το αμερικανικό τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το οποίο αναλογεί στο 7% σχεδόν των συνολικών εσόδων της.

Σημειώνεται ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 3,95 δισ. δολαρίων, έναντι 3,46 δισ. δολαρίων που είχε ανακοινώσει το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Τα έσοδά της ανήλθαν σε 28,9 δισ. δολάρια από 26,3 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |