Friday, January 11, 2008

Νέος ρόλος Μπλερ...

Νέος ρόλος Μπλερ...

Σύμβουλος της επενδυτικής ομάδας που ηγείται στη JP Morgan, ανέλαβε ο Τόνι Μπλερ πρώην πρωθυπουργός στη Βρετανία εκλεγμένος με το Εργατικό Κόμμα. Οι ετήσιες αποδοχές, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, υπολογίζονται στις 500.000 στερλίνες (1 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τους Financial Times.

O Μπλερ που έφυγε από την πρωθυπουργική κατοικία τον Ιούνιο του 2007, ανοίγοντας το δρόμο στον Γκόρντον Μπράουν, θα δίνει συμβουλές για παγκόσμια πολιτικά θέματα και για τις τάσεις που αναδύονται.



Όπως λέει ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας, «γνωρίζει πολύ καλά τη διεθνή οικονομία θα μπορεί να προσφέρει συμβουλές στρατηγικής σημασίας σε όλο το επενδυτικό φάσμα».



Το 2006 η JP Morgan συγκέντρωνε το 26% των εσόδων εκτός ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά η συμμετοχή των εσόδων από το εξωτερικό στο σύνολο υποχώρησε στο 25% από 28%.



Ο 54χρονος Τ. Μπλερ, που κουβάλησε για καιρό στις πλάτες του τη συνεργασία με τον Μπους στον πόλεμο του Ιράκ, δεν είναι ο μόνος γνωστός πολιτικός ηγέτης που πέρασε ως σύμβουλος σε κάποια πολυεθνική εταιρεία.



Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ (των συντηρητικών Τόρις) την περίοδο 1990-1997 και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, κάθισαν και οι δυο στο διοικητικό συμβούλιο της Carlyle Group (εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων).



Επίσης ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, αποδέχθηκε συμβουλευτικό ρόλο στις αποφάσεις του ρώσικου κολοσσού στο φυσικό αέριο Gazprom μετά την αποχώρησή του από το γραφείο.



Καθήκοντα συμβούλου στην μεγάλη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank προσφέρει επίσης από τον Αύγουστο ο λεγόμενος «μαέστρος» της αμερικανικής οικονομίας, Αλαν Γκρίνσπαν.



Με την ιδιότητα αυτή θα συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και εξειδικευμένα σενάρια ενώ παράλληλα θα παράσχει τις συμβουλές του στη διαχείριση των κεφαλαίων του γερμανικού κολοσσού.



Την συνεργασία του Γκρίνσπαν με τη γερμανική τράπεζα προώθησε ο Πίτερ Χούπερ, ο οποίος ήταν στέλεχος της Fed κατά την διάρκεια της θητείας του πρώην κεντρικού τραπεζίτη και είναι σήμερα επικεφαλής του τμήματος οικονομολόγων της Deutsche Bank Securities στις ΗΠΑ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

No comments:

Share |