Monday, December 24, 2007

Visa: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Visa: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο


ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ προβλέπουν ότι οι αρχικές δημόσιες εγγραφές στα χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών θα κινηθούν με σταθερότητα μέσα στο επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης και της Visa Inc., με 10 δισ. δολάρια κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Η Visa, η μεγαλύτερη συμφωνία μέχρι τώρα για το 2008, αποφάσισε να εισαχθεί στις χρηματοοικονομικές αγορές, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι η ανταγωνίστρια MasterCard συγκέντρωσε 2,4 δισ. δολάρια κατά την αρχική δημόσια εγγραφή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγγράψει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «V». Ωστόσο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί ούτε ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν ούτε η προσδοκώμενη τιμή.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Visa αναμένεται να ξεπεράσει τη μικρότερη ανταγωνίστρια MasterCard, της οποίας η μετοχή έχει ενισχυθεί πάνω από 440% από την αρχική δημόσια εγγραφή της (39 δολάρια). Την Παρασκευή η μετοχή της MasterCard έκλεισε στα 212,35 δολάρια.

Ωστόσο η Visa για το δημοσιονομικό έτος 2007 ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, ενώ τα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 33% και διαμορφώθηκαν στα 5,2 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |