Monday, December 3, 2007

ΗΠΑ - «Τριπλή λύση κατά των κατασχέσεων κατοικιών»

ΗΠΑ - «Τριπλή λύση κατά των κατασχέσεων κατοικιών»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 20:14


Τριπλή λύση θα δοθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ, τα οποία απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις κατοικιών, μετά τα ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πόλσον διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση θα εντείνει την πίεση στις τράπεζες, θα συστηματοποιήσει τις συμβουλές προς τους δανειολήπτες και θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε σε πολιτειακό επίπεδο να ασκηθεί μία οικονομική πολιτική πιο φιλική, όπως είπε, για τα νοικοκυριά, που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτιά τους.

Ειδικότερα, τόνισε πως η κυβέρνηση θα πιέσει τις εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν σε επανακανονισμούς σε αυτά τα δάνεια (με επιμήκυνση της αποπληρωμής), να αποδέχονται τις αναχρηματοδοτήσεις.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συστηματοποιήσει την παροχή συμβουλών προς τους δανειολήπτες, που σε λίγο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουν επιπλέον και την δαμόκλειο σπάθη του "κυμαινόμενου" επιτοκίου για το αρχικό δάνειο.

Τέλος, ο κ. Πώλσον ανήγγειλε και ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα εξουσιοδοτηθούν οι πολιτειακές κυβερνήσεις να εκδώσουν ομολογίες, με την προοπτική από τα έσοδά τους να βοηθούνται οικονομικά κατά πρώτον λόγο ιδιοκτήτες, που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους λόγω μη εξυπηρέτησης του δανείου τους.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |