Friday, August 14, 2015

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 3ο Μνημόνιο - Με σημαντικές διαρροές ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μία μαραθώνια συμφωνία η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές και πλέον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος οδεύει προς το Eurogroup έχοντας στις αποσκευές του το πράσινο φως.

Με βαριές απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που όλες προέρχονται από τον...
ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για το τρίτο Μνημόνιο στη Βουλή. Συνολικά, η συμφωνία έλαβε 222 ψήφους υπέρ, 64 κατά, ενώ 11 βουλευτές επέλεξαν να δηλώσουν "παρών". 3 βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας. 

Τα 34 "όχι" και 11 "παρών" (ανάμεσα σε αυτά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος) από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν περισσότερες απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες ψηφοφορίες και, ουσιαστικά, την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των βουλευτών της που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου έπεσε κάτω από τους 120, κάτι που σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις. 

Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία). Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα. 


Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=215855
http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=232856

No comments:

Share |