Saturday, January 10, 2015

Fitch: Υποβάθμισε τη Ρωσία σε ΒΒΒ-

Στην υποβάθμιση την πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας σε BBB- από ΒΒΒ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την Παρασκευή, τοποθετώντας τη χώρα μία βαθμίδα πάνω από την κατηγορία «junk».

Παράλληλα το outlook είναι αρνητικό, το οποίο σημαίνει ότι η Fitch μπορεί να υποβαθμίσει ξανά την αξιολόγηση της Ρωσίας σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα...

«Το οικονομικό outlook έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τα μέσα του 2014 μετά την απότομη πτώση στην τιμή του πετρελαίου και του ρουβλίου, σε συνδυασμό με μία απότομη αύξηση των επιτοκίων» αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν αρχικά τον Μάρτιο συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία της χώρας εμποδίζοντας την πρόσβαση των ρωσικών τραπεζών και εταιρειών σε εξωτερικές αγορές κεφαλαίου, σημειώνει η Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την αξιολόγηση εαν το αδύναμο ρούβλι οδηγήσει σε ευρύτερη αναταραχή του χρηματοπιστωτικού τομέα που θα απαιτήσει την υποστήριξη της κυβέρνησης, ή εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα το 2016, μεταξύ άλλων παραγόντων.


No comments:

Share |