Friday, September 19, 2014

Επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας

Υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι στο κρίσιμο δημοψήφισμα επί της ανεξαρτησίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα σε 31 εκ των 32 περιφερειών. 

Το αποτέλεσμα μετά τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση των ψηφοδελτίων είναι 55,4% για το «Όχι» και 44,6% για το «Ναι», με τον Άλεξ Σάλμοντ να παραδέχεται την ήττα...


Το «Ναι» στην ανεξαρτησία επικράτησε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Γλασκόβης, ωστόσο εμφατική ήταν η επικράτηση του «Όχι» στο Εδιμβούργο. Πέραν της Γλασκόβης το «Ναι» έχει επικρατήσει μόνο σε άλλες τρεις περιφέρειες. 

Δήλωση αναμένεται να κάνει αμέσως μετά την ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από την Ντάουνινγκ Στριτ. Γραπτή δήλωση αναμένεται να εκδώσει το απόγευμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Με μήνυμά του στο Twitter ο κ. Κάμερον είπε ότι συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της ένωσης Άλιστερ Ντάρλινγκ. Επίσης μέσω Twitter ο Πρώτος Υπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ συνεχάρη τη Γλασκόβη και το λαό της Σκωτίας για τη στήριξη που παρείχαν στο στρατόπεδο της ανεξαρτησίας. 



Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=206620

No comments:

Share |