Saturday, July 5, 2014

Τράπεζα Κύπρου: Σε δύο φάσεις η αύξηση κεφαλαίου

Σε δύο φάσεις θα γίνει η έκδοση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συγκροτήματος Κρίστη Χασάπη. 

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Κύπρου, λίγο μετά το πέρας της...
μαραθώνιας συνεδρίασης του ΔΣ, ο κ. Χασάπης είπε ότι η πρώτη φάση της έκδοσης κεφαλαίου θα απευθύνεται τόσο στους ξένους, όσο και στους υφιστάμενους μετόχους. 

Η διαδικασία αυτή, είπε, θα αρχίσει μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. 

Πρόσθεσε ότι ακολούθως θα αρχίσει η δεύτερη φάση η οποία θα είναι κλειστή διαδικασία και θα δίδει στους υφιστάμενους μετόχους το δικαίωμα να αποκτήσουν επιπλέον 20% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Ο κ. Χασάπης είπε ότι η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Σημείωσε ότι περίπου 10 – 12 μέρες αργότερα αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. 

Τέσσερις ανάδοχοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές. Οι ανάδοχοι θα είναι η HSBC, η Credit Suiss,η VTB και η Deutsche Bank. 

Ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πόλυς Πολυβίου, που παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ είχε ενημερώσει τους διοικητικούς σύμβουλους της τράπεζας ότι οι υποδείξεις της διοικητού της ΚΤ προς τη διοίκηση για την αύξηση κεφαλαίου ήταν καθόλα νόμιμες. 

Εξήγησε ότι η ΚΤ λειτούργησε στο πλαίσιο του νόμου περί τραπεζικών εργασιών. 


Η ανακοίνωση της BOCY 

H συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας ήταν μαραθώνια και κράτησε περίπου πέντε ώρες. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε ευθύς μετά τη λήξη της συνεδρίασης η τράπεζα αναφέρει το ΔΣ αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία να προχωρήσει με την διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, μία τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του συγκροτήματος και, παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συγκροτήματος. 

Προστίθεται ότι «ενόψει της πιο πάνω απόφασης, η Διεύθυνση του Συγκροτήματος θα έχει απ’ ευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές. Τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων. Με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Σε κάθε περίπτωση και τηρουμένων των προνοιών του Καταστατικού της Εταιρίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο χρηματιστήριο αξιών Κύπρου και στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=201931

No comments:

Share |