Monday, March 10, 2014

Eurogroup: Έγκριση 4ης δόσης

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την καταβολή της επόμενης δόσης του κυπριακού προγράμματος, καλωσορίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη αλλαγών για διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση...
 

Σε ανακοίνωση του το Eurogroup συγχαίρει τις κυπριακές αρχές για την προσεκτική εκτέλεση του προϋπολογισμού, που μαζί με το καλύτερο από το αναμενόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, συνέβαλαν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2013 με σημαντικό περιθώριο. 

Αναγνωρίζει ότι παραμένουν προκλήσεις και τονίζει ότι οι προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να ενταθούν. 

Σημειώνει με ικανοποίηση τα σημάδια σταθεροποίησης του μακρο-χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος καθώς η εφαρμογή του προγράμματος έχει προχωρήσει. Αναφέρει τη μερική χαλάρωση των προορισμών και τονίζει την ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα, περιλαμβανομένης και της διαχείρισης των δανείων σε καθυστέρηση. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=193817

No comments:

Share |