Monday, March 10, 2014

«Χρυσός» ο Φιλιππίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας, κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης.
O κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής και ένας από τους καλύτερους του κόσμου βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου (με 5.80) και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε κλειστό στίβο.


Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα στα 5,40 μ. και συνέχισε δίχως απώλειες στα 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ. και 5,80 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια ανέβηκε στα 5,85 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει όχι μόνο ο Έλληνας πρωταθλητής, αλλά και ο βασικός...
του αντίπαλος στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, Μάλτε Μορ, ούτε και η έκπληξη του αγώνα Κούντλιτσα. Με το 5,80 μ. ο Φιλιππίδης βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.
 
Ο Φιλιππίδης πριν από δύο χρόνια κατέλαβε την έβδομη θέση στην Κωνσταντινούπολη και πριν τέσσερα την 4η στη Ντόχα. Την τελευταία πενταετία, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν λείπει από τελικό μεγάλης διοργάνωσης και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στα κορυφαία μιτινγκ. Η εμφάνιση  στο Σόποτ ήταν η καλύτερη επιβράβευση για εκείνον, που πολλές φορές βρέθηκε κοντά στο μετάλλιο, όμως, για λεπτομέρειες δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Κώστα Φιλιππίδη, η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση του πίνακα των μεταλλίων.
 
«Όλη η ευχαρίστηση είναι για τον Κώστα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που συνέβη. Ο αγώνας αυτός ήταν μια δικαίωση για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Αγωνίστηκε όπως έπρεπε και στην ουσία εκτέλεσε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει», είπε εμφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας.

Δηλώσεις Φιλιππίδη   
Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Φιλιππίδης είπε ότι το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μετά την μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Όταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να ξέρεις που θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές πηγαίνεις σε έναν αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως, τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα έναν πολύ καλό αγώνα κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και την χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Έλληνες με αυτή μου την εμφάνιση. Έχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”, είπε.
 
Την αγωνιστική ανωτερότητα του Φιλιππίδη στον χθεσινό τελικό, αναγνώρισε και ο Γερμανός Μάλτε Μορ, που ταξίδεψε στο Σόποτ με 5,90 μέτρα. "Ο Κώστας ήταν σε καλύτερη μέρα από μένα, καθώς βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε πως έχει τα προσόντα να ανέβει ψηλά. Εγώ πάλι όχι. Είμαι χαρούμενος με το ασημένιο μετάλλιο, όχι όμως με τον τρόπο που αγωνίστηκα", ανέφερε.


Συγχαρητήρια πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας 
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας, απέστειλε στον Κώστα Φιλιππίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
 
«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Είναι μία νίκη που χάρισε μία ακόμα διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό και μας έκανε όλους ιδιαίτερα χαρούμενους.
 
Σας εύχομαι ολόψυχα η συμμετοχή σας στις διεθνείς διοργανώσεις να είναι πάντα το ίδιο επιτυχής» ανέφερε το τηλεγράφημα του κ. Παπούλια.
 
Σε δήλωση για το ίδιο θέμα προέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
«Ευχαριστούμε θερμά τον επικοντιστή μας Κώστα Φιλιππίδη για την κορυφαία διάκριση που χάρισε στη χώρα μας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ της Πολωνίας. Η επίδοσή του δικαιώνει τις προσπάθειές του, τιμά τα ελληνικά χρώματα και κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.
 
Σχετικά με τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ μας γεμίζει όλους με χαρά και υπερηφάνεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια μοναδική αθλητική κατάκτηση. Αλλά και γιατί περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό: ένας νέος Έλληνας, με πρόγραμμα, συνεχή αγώνα και υψηλές προσδοκίες, με τη βοήθεια ενός σοβαρού προπονητή που τον παρακολουθεί από παιδί, ξεπερνά τον εαυτό του, ξεπερνά τους πάντες, και μάλιστα ενώπιον όλου του κόσμου, ενώπιον και ενός θρύλου του άλματος επί κοντώ, τού Σεργκέι Μπούμπκα. Με τον Φιλιππίδη, ο Ελληνικός αθλητισμός στάθηκε στο ύψος του. Του εύχομαι πάντα υψηλότερα και συγχαίρω τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα και τον Εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο».
 
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη και τον προπονητή του Δημήτρη Κυττέα, τους συνεχάρη για τη μεγάλη επιτυχία στο Σόποτ και προγραμμάτισαν συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού με την επιστροφή της αποστολής από την Πολωνία.


No comments:

Share |