Wednesday, March 12, 2014

Το νέο Υπουργικό σχήμα και οι άλλοι νέοι διορισμοί

Αυτές είναι οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη...










Υπουργός Υγείας - Φίλιππος Πατσαλής διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής. 







Υπουργός Παιδείας - Κώστας Καδής, ακαδημαϊκός. 








Υπουργός Συγκοινωνιών - Μάριος Δημητριάδης, οικονομολόγος. 

Υπουργός Άμυνας - Τάσος Μητσόπουλος. 

Υπουργός Ενέργειας - Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ως εκ τούτου εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν τελικά οι τρεις υπουργοί που προέρχονταν από το ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζου και Πέτρος Πετρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε δήλωση την Παρασκευή μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπουργών και θα αναφερθεί στη συνεισφορά των Υπουργών που αποχωρούν.  

Επίσης, διόρισε την Ειρένα Γεωργιάδου, Εγκεκριμένος Λογιστής, στη θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης για τη Δημόσια Υπηρεσία. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε επίσης την Ιωσηφίνα Αντωνίου στη θέση της Επιτρόπου για την Ισότητα. Πρόκειται για θέση που υπαγορεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε σήμερα τον Νέστορα Νέστωρος εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ μετά την παραίτηση του κ. Θεόφιλου Θεοφίλου για λόγους υγείας. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου Δρα Τούλα Ονουφρίου. 

Πρόεδρος της ΔΕΦΑ διορίστηκε η κα Ελένη Βασιλειάδου. 

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων διορίστηκε η Πηνελόπη Αθηνοδώρου Μάντη. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ διορίστηκε ο Αγγελος Λοϊζου. 

Source:
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/189576/deite-to-neo-ypourgiko-schima-tis-kyvernisis-anastasiadi
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/189577/neos-genikos-elegktis-o-omichailidis-nea-epmetarrythmisis-i-egeorgiadou

No comments:

Share |