Wednesday, March 5, 2014

Bitcoin: Κλείνει και η τράπεζα Flexcoin


Μόλις μια εβδομάδα μετά το κλείσιμο του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου bitcoin στον κόσμο, του Mt. Gox, και την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε πτώχευση την περασμένη Παρασκευή, μια τράπεζα για bitcoin υποχρεώθηκε να κλείσει μετά την απώλεια 896 bitcoins αξίας άνω των 600.000 δολ. λόγω επίθεσης χάκερ την Κυριακή, όπως μεταδίδει το CNBC...
 


Η τράπεζα Flexcoin σε ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι "στις 2 Μαρτίου του 2014 η Flexcoin δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα την κλοπή νομισμάτων… καθώς η Flexcoin δεν έχει τους πόρους, πάγια ή άλλα μέσα για να ανακάμψει από την απώλεια, κλείνουμε άμεσα τις πόρτες μας". 


Την προηγούμενη εβδομάδα το Mt. Gox ανέφερε ότι μια επίθεση χάκερ οδήγησε στην κλοπή bitcoins συνολικής εκτιμώμενης αξίας 480 εκατ. δολ. λόγω μιας αδυναμίας στο σύστημα του. 


Η Flexcoin ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρήστες που κρατούσαν τα bitcoins σε "cold storage," δηλαδή εκτός δικτύου δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση. Η εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί τους για να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες τους και στη συνέχεια θα τους μεταβιβάσει τα bitcoins χωρίς χρέωση.

No comments:

Share |