Tuesday, February 11, 2014

Ρωσία: Παράνομο το Bitcoin

Προειδοποίηση εναντίον της χρήσης του Bitcoin εξέδωσαν οι ρωσικές αρχές αναφέροντας ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπισή του ως παράλληλο νόμισμα είναι παράνομη. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το γραφείο του ρώσου γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι «τα συστήματα ανώνυμων πληρωμών και των ψηφιακών νομισμάτων που έχουν κερδίσει σημαντική κυκλοφορία – περιλαμβανομένου του πιο γνωστού bitcoin -...
είναι υποκατάστατα χρημάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από άτομα ή νομικές οντότητες». 

Ο ρωσικός νόμος ορίζει ότι το ρούβλι είναι το μόνο επίσημο νόμισμα και ότι η θέσπιση οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου είναι παράνομη, τονίστηκε. 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι το Bitcoin είναι εξαιρετικά κερδοσκοπικό και ότι η μονάδα φέρει μεγάλο κίνδυνο απώλειας αξίας. 

«Οι πολίτες και οι νομικές οντότητες κινδυνεύουν –έστω και ακούσια – να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες, περιλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος που αποκτήθηκε μέσω του εγκλήματος καθώς και στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», προειδοποίησε.

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=191892

No comments:

Share |