Wednesday, February 26, 2014

Λουκέτο στα λιμάνια - Αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για αύριο

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, απορρίπτοντας τη χθεσινή κατ` αρχήν συμφωνία των συντεχνιών τους με το Υπουργείο Οικονομικών για την υπερωριακή τους αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν και στις αυριανές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται να γίνουν στο...

χώρο έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εξ αιτίας της συνέχισης της αποχής τους από υπερωριακή απασχόληση, το λιμάνι Λεμεσού αναμένεται ότι θα παραλύσει κατά το προσεχές τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Η απόφαση λήφθηκε σε τοπική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού. Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι Λάρνακας και τις 2μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΑΛΚ, στη Λευκωσία.

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση από τις 15 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις που εφαρμόστηκαν στα επιδόματα βάρδιας και υπερωρίας που λαμβάνουν.

Σε χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών των εργαζομένων με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων είχε συμφωνηθεί όπως τα εμπλεκόμενα μέρη εισέλθουν σε εντατικές διαβουλεύσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ελλιπούς στελέχωσης της Αρχής και της συνεπαγόμενης ανάγκης για υπερωριακή εργασία.

Η προσπάθεια των συντεχνιών της Αρχής οι οποίες ανέλαβαν να καλέσουν τα μέλη τους να αναστείλουν τα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα λιμάνια, απέτυχαν.


Source:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/187328/louketo-sta-limania-apofasistike-24ori-apergia

No comments:

Share |