Monday, January 20, 2014

10 απλά tips για πιο γρήγορη χρήση του iPhone

Αν ανήκετε στους χρήστες του iPhone που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους διαρκώς, τα tips που ακολουθούν θα σας δείξουν πώς μπορείτε να επιταχύνετε τη χρήση του και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις «κρυφές» γνώσεις σας. 

Οι νέοι χρήστες θα πάρουν μια γεύση από τα μυστικά που κρύβει το iPhone, ενώ οι πιο...
προχωρημένοι θα τα θυμηθούν ώστε να τα χρησιμοποιούν πιο συχνά. 


1. Επόμενη πρόταση με διπλό κενό
Όταν βρίσκετε στο τέλος μιας πρότασης, αντί να πατήσετε τελεία και μετά κενό μπορείτε να πατήσετε το κενό δύο φορές και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Φυσικά, το πρώτο γράμμα της επόμενης πρότασης γίνεται κεφαλαίο.


2. Κείμενο, αριθμός, κείμενο σε μια κίνηση 
Αν χρειαστεί να πληκτρολογήσετε έναν αριθμό καθώς γράφετε κείμενο με το πληκτρολόγιο σε κατάσταση αλφαβήτου, πρέπει να πατήσετε στο πλήκτρο “.?123”, το πλήκτρο του αριθμού που θέλετε και στη συνέχεια το πλήκτρο “ABC” για να επιστρέψετε στα γράμματα. Μπορείτε όμως να κάνετε όλα αυτά πολύ πιο απλά και γρήγορα κρατώντας πατημένο το πλήκτρο “.?123” και σύροντας το δάχτυλό σας στον αριθμό που θέλετε να γράψετε. Ο αριθμός εμφανίζεται και το πληκτρολόγιο επιστρέφει αυτόματα σε κατάσταση αλφαβήτου.


3. Από την ειδοποίηση στην εφαρμογή
Σίγουρα θα έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη Γραμμή Ειδοποιήσεων για να εμφανίζουν μηνύματα, όπως π.χ. το Facebook. Αν εμφανιστεί ένα τέτοιο μήνυμα και το τηλέφωνο δεν είναι κλειδωμένο με συνθηματικό, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά πάνω στην ειδοποίηση και να μεταβείτε άμεσα στη σχετική εφαρμογή. Αν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, όταν σύρετε το δάχτυλό σας στην ειδοποίηση θα σας ζητηθεί ο τετραψήφιος κωδικός.


4. Κάμερα, τώρα!



Μπορείτε να μεταβείτε άμεσα στην εφαρμογή Κάμερα όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο απλά πατώντας στο εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής και σύροντας το δάχτυλό σας προς τα επάνω.


5. Αυτοφωτογράφιση από τα… ακουστικά
Μπορείτε να τραβήξετε μια selfie (αυτοφωτογραφία), πιο άνετα από αυτές που τραβούσε ο Ομπάμα, αν απλά χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο αύξησης της έντασης του ήχου στα ακουστικά σας αφού έχετε εκκινήσει την εφαρμογή Κάμερα. Μπορείτε να τραβήξετε ακόμα και βίντεο πατώντας το μεσαίο πλήκτρο Play/Pause (όταν είστε σε video mode). Λειτουργεί μόνο τα ακουστικά της Apple ή πλήρως συμβατά.


6. Ακουστικά για… το επόμενο κομμάτι


Όταν ακούτε μουσική, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο ή προηγούμενο κομμάτι πατώντας δύο ή τρεις φορές αντίστοιχα το μεσαίο πλήκτρο του χειριστηρίου Play/Pause. Λειτουργεί με τα ακουστικά της Apple ή πλήρως συμβατά με χειριστήριο.


7. Σβήστε ψηφία με μια κίνηση


Στην εφαρμογή Αριθμομηχανή μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά στην περιοχή εμφάνισης των ψηφίων και να διαγράψετε έτσι το τελευταίο ψηφίο που εισάγατε χωρίς να σβήσετε όλο τον αριθμό. Θυμηθείτε να το κάνετε πριν πατήσετε “=” γιατί μετά δεν λειτουργεί.


8. Επιστροφή στην κορυφή της λίστας
Αν είστε σε κάποια εφαρμογή με λίστα, όπως για παράδειγμα στις Επαφές του τηλεφώνου ή το Mail, ένα απλό χτύπημα στη Γραμμή Κατάστασης θα σας επαναφέρει άμεσα στην κορυφή της λίστας χωρίς να χρειάζεται να κουράζετε τον αντίχειρά σας.


9. Αυτόματα, «πρόχειρα»
Στο Mail, πατήστε και κρατήστε το “Compose new message” για να εμφανιστούν όλα τα αποθηκευμένα πρόχειρα μηνύματα.


10. Απλά, μιλήστε του


Η Siri μπορεί να επιταχύνει σημαντικά αρκετές λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε “Wake me up in three hours” και η Siri να ορίσει ένα ξυπνητήρι.


Source:http://www.you.gr/discover/ianouarios-2014-(1)/10-apla-tips-gia-pio-grigori-chrisi-tou-iphone

No comments:

Share |