Tuesday, December 10, 2013

Ολυμπιακός Πειραιώς: Προκρίθηκε για τέταρτη φορά στους "16" του Champions League

Σε ένα τρελό ματς ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους "16" του Champions League.
Ο Μίτσελ παρέταξε στο παιχνίδι ένα επιθετικό σχήμα ώστε να πάρει τη νίκη, με τον Ολαιτάν δίπλα στον Σαβιόλα και τον Μασάντο αντί του Εντιγκά. Αντίθετα, η Άντερλεχτ "κατέβηκε" με αμυντικό -και ασυνήθιστο- σχήμα...
 
Στα πρώτα λεπτά, μάλιστα, αποδείχτηκε ότι ήταν αρκετή επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, καθώς ο Ολυμπιακός, που είχε κατά τ'άλλα είχε πολύ καλή κυκλοφορία, άφηνε αρκετούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν.
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, όχι όμως και ευκαιρίες, με εξαίρεση την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο στο 15' που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πρότο. Στο 33' ωστόσο, ήρθε το γκολ: ο Σαβιόλα ξεκλείδωσε την άμυνα της Άντερλεχτ και με συρτό διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον γκολκίπερ των Βέλγων.
Πολύ γρήγορα όμως, οι "ερυθρόλευκοι" πιάστηκαν στον ύπνο και δέχτηκαν την ισοφάριση. Ήταν το 39', όταν μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού, η Άντερλεχτ έβγαλε εξαιρετικά την αντεπίθεση, με τον Πρατ να δίνει ιδανική ασίστ στον Κλιέσταν και εκείνος με πλασέ να νικάει τον Ρομπέρτο.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με συντριπτική κατοχή υπέρ του Ολυμπιακού (62%-38%), αλλά όχι με προβάδισμα.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έπαιξε με την τύχη του και αντί να πάρει μια άνετη νίκη "φορτώνοντας" την Άντερλεχτ με γκολ, έχανε... το ένα πέναλτι μετά το άλλο (με ευστοχία... ένα στα τρία!) και με την αντίπαλό του να ολοκληρώνει το ματς με 8 παίκτες!
Στο 49' ο Κουγιατέ σταματάει με το χέρι του το σουτ του Μασάντο και ο Σταρκ δίνει πέναλτι και κόκκινη! Ο Πρότο όμως, είπε "όχι" στην κακή εκτέλεση του πέναλτι από τον Σαβιόλα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα όμως, έδινε μεγάλο αβαντάζ στους "ερυθρόλευκους", που έφτασαν τελικά στο δεύτερο γκολ στο 58'. Σκόρερ και πάλι ο Σαβιόλα με ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση και ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Χολέμπας.
Και ενώ η Άντερλεχτ χάνει σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 67' με το δυνατό σουτ του Ζιλέ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός κερδίζει κι άλλο πέναλτι στο 71', σε ανατροπή του Βάις από τον Ενσακαλά. Ο Σλοβάκος ανέλαβε και την εκτέλεσή του, αλλά ήταν το ίδιο κακή με εκείνη του Σαβιόλα νωρίτερα: ο Πρότο αποκρούει και δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση. Μόλις ένα λεπτό μετά το χαμένο πέναλτι, ο απίστευτος Πρότο έσωσε και πάλι την ομάδα του, αποκρούοντας σουτ του Ολαιτάν από πολύ καλή θέση.
Με την Μπενφίκα να κερδίζει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η αγωνία "χτύπησε κόκκινο" στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα η Άντερλεχτ άριχσε να πιέζει και τον Ολυμπιακό να έχει μόλις μια καλή στιγμή στο 81' σε σουτ του Κάμπελ και φυσικά... απόκρουση του Πρότο. Στο 88' οι καρδιές πήγαν στη θέση τους, μια και η Άντερλεχτ έμεινε με 9 παίκτες: σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ενσακαλά ανατρέπει τον Βάις λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Όλα τελείωσαν και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε και τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι και οι Βέλγοι έμειναν... με 8! Το πέναλτι το κέρδισε ο Βάις που μπήκε στην περιοχή και ανετράπη από τον φανταστικό μέχρι εκείνο το σημείο Πρότο, που αποβλήθηκε. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο... Μίτροβιτς που φυσικά δεν ήταν Πρότο! Ο Τσόρι ευστόχησε, έγραψε το 3-1 και παράλληλα το όνομα του Ολυμπιακού στη λίστα με τις 16 κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ...
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Σάμαρης, Μασάντο (54' Βάις), Φουστέρ (89' Εντιγκά), Σαβιόλα (62' Τσόρι), Κάμπελ, Ολαιτάν.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Πρότο, Βάντεν Μπόρε (72' Ασεμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγεβιτς (53' Νόιτινγκ), Ζιλέ, Κλιέσταν, Νατζάρ, Πρατ (82' Τιέλεμανς), Μίτροβιτς.
Source:http://www.contra.gr/Soccer/Europe/ChL/olympiacos/olympiakos-anterlext.2545516.html

No comments:

Share |