Saturday, November 23, 2013

Από δόξα σε δόξα ο Κοντίδης – Σήκωσε το αργυρό στο Παγκόσμιο

Από δόξα σε δόξα ο Κοντίδης – Σήκωσε το αργυρό στο ΠαγκόσμιοΤσινγκτάρ: Μετά το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Λονδίνου, την άνοδο του στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) στο Τσινγνκτάο της Κίνας, ο πρωταθλητής μας έβαλε στη συλλογή του ακόμη ένα αργυρό μετάλλιο.   

Πιο συγκεκριμένα, ο Κύπριος αθλητής σε μια νέα επίδειξη σταθερότητας, αγωνιστικής συνέπειας και θαυμαστής αυτοσυγκέντρωσης, πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Standard ανδρών 2013, που έγινε στο Ομάν και υπενθύμισε...
με έμφαση την περίοπτη θέση που κατέχει στο χώρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.   

Σήμερα, στην τελευταία μέρα των αγώνων τερμάτισε στη 13η θέση της διαδρομής και κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για τον Παύλο Κοντίδη δεν ήλθε τελικά για δυο λόγους. Λόγω των καιρικών συνθηκών (άπνοια) που επικράτησαν, αλλά και της τεράστιας εμπειρίας του Βραζιλιάνου Ρόμπερτ Σέιντ που τερμάτισε πρώτος. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός, Φίλιπ Μπούχολ.   «Ο Παύλος πήγε στο Ομάν με στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. 

Είναι αλήθεια ότι πιστέψαμε δικαιολογημένα ότι ο Παύλος θα μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, όμως, παρά την προσπάθεια του δεν τον βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο πατέρας του Παναγιώτης Κοντίδης, που όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια του γιου του.   Και συνέχισε: «Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ που πρώτευσε στη διοργάνωση είναι αθλητής με τεράστια πείρα. Αυτό το μετάλλιο είναι πιο σημαντικό από το αργυρό στην Ολυμπιάδα. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του Παύλου όπως βέβαια και με την κατάκτηση του μεταλλίου».

Source:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/172872/apo-doxa-se-doxa-o-kontidis--sikose-to-argyro-sto-pagkosmio

No comments:

Share |