Friday, November 1, 2013

Ανακεφαλαιοποίηση Ελληνικής Τράπεζας

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν έχει οποιαδήποτε αναστολή να τεθεί η Ελληνική Τράπεζα κάτω από κρατικό έλεγχο στην περίπτωση κατά την οποία για απρόβλεπτους λόγους αποτύχει η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας. 

Σε δηλώσεις του στη StockWatch,ο...
προκαθήμενος της εκκλησίας επιβεβαίωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας έθεσε ενώπιον του το ενδιαφέρον δύο μεγάλων επενδυτών για απόκτηση ποσοστού στην τράπεζα ώστε να καλυφθεί το ποσό των €40 εκ. που υπολείπεται για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Πρόκειται, είπε, για τη Δήμητρα Επενδυτική και την εταιρεία πολεμικών παιχνιδιών Wargaming. 

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να αποσπάσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και το hedge fund Third Point. 

Σημείωσε ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από τα ΔΣ των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών, καθώς η πρόθεση και τον ενδιαφέρον τους θα πρέπει να επικυρωθεί για διαδικαστικούς λόγους από τα συμβούλια τους. 

Κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει σε περίπτωση που αποτύχει για απρόβλεπτους λόγους η ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας, είπε: 

«Το ακραίο σενάριο είναι να μπει το κράτος στην τράπεζα για λίγα 24ωρα μέχρι να συμπληρώσουμε τα €294 εκ. που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου. Είναι προτιμότερο να μπει προσωρινά το κράτος στην τράπεζα, παρά να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου από ξένα χέρια. Οι ξένοι επενδυτές στοχεύουν μόνο στο κέρδος. Εμείς προτάσσουμε γενικότερα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου». 

Ανέφερε ότι ο ίδιος ενημερωνόταν αδιαλείπτως χθες το βράδυ για την πορεία της μαραθώνιας συνεδρίασης της Ελληνικής Τράπεζας. 

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το απόγευμα θα συνέλθει εκ νέου το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τη λήξη της οποίας θα εκδοθεί ανακοίνωση. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=185390

No comments:

Share |