Monday, October 7, 2013

Η τρόικα δεν άγγιξε τη ναυτιλία

Κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο τομέας της ναυτιλίας κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφο το εγκεκριμένο σύστημα φορολογίας συνεχίζοντας ακόμη την προσέλκυση περισσότερων πλοίων και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο. 

Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του στο συνέδριο «Maritime Cyprus 2013». 

Σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι αριθμός ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο επηρεάστηκαν από τις αποφάσεις του Eurogroup, ο εγχώριος τομέας παρέμεινε στην Κύπρο αποδεικνύοντας την...
εμπιστοσύνη στον κλάδο αλλά και στην οικονομία ευρύτερα. 

Είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, ο τομέας της ναυτιλίας όχι μόνο αξιολογήθηκε θετικά, αλλά ενθαρρύνθηκε ενεργά για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό. 

«Όλα τα παραπάνω επικυρώνουν το γεγονός ότι η ναυτιλία παραμένει ένα πολύ παραγωγικό και υγιές τμήμα της οικονομία με δυνατότητες για περαιτέρω επέκταση», τόνισε. 

Ανέφερε ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες εξαγωγών της χώρας καθώς η Κύπρος απολαμβάνει το προνόμιο να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παγκόσμιους κόμβους για την ιδιοκτησία πλοίων και υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων. 

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, η Κύπρος κατατάσσεται ως ο 11ος μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στον κόσμο και ο τρίτος μεγαλύτερος στην ΕΕ. 

Σημείωσε ότι η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους κύριους οικονομικούς πυλώνες της Κύπρου με ετήσια έσοδα άνω του €1 δισ. και η στήριξη του τομέα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία υφυπουργείου ναυτιλίας 
σημειώνοντας ότι παρά τη μικρή καθυστέρηση λόγω της οικονομικής αναταραχής, το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη συζητηθεί στη βουλή των αντιπροσώπων και αναμένεται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες . 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=183582

No comments:

Share |