Monday, September 9, 2013

Κ.Α: Φεύγουν τρία αεροσκάφη, κόβονται τα αδασμολόγητα εν πτήση

Η διαδικασία συρρίκνωσης του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών, στα πλαίσια εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας τους αλλά και αναδιάρθρωσης του πτητικού τους προγράμματος, εξελίσσεται ομαλά και σε λιγότερο από τρεις μήνες θα φύγουν τρία αεροσκάφη. Όπως πληροφορείται ο «Φ», μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποδεσμευτεί το πρώτο αεροσκάφος, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το δεύτερο και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το τρίτο...


Συγκεκριμένα, θα αποχωρήσουν δύο αεροσκάφη τύπου Α319 και ένα τύπου Α320. Έτσι, στον στόλο της εταιρείας θα παραμείνουν πέντε καινούργια μισθωμένα αεροσκάφη τύπου Α320 και ένα έκτο, ιδιόκτητο του ιδίου τύπου, αλλά πολύ μεγαλύτερο ηλικιακά. Εξ αντικειμένου το πτητικό πρόγραμμα των Κ.Α. θα περιοριστεί δραστικά. Ήδη έχουν καταργηθεί τα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας και κάποια από τα δρομολόγια στη Μέση και Εγγύς Ανατολή.

 Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια τα λίγα αεροσκάφη που θα μείνουν να αξιοποιούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ακόμα και με ναυλωμένες κατά κύριο λόγο βραδινές πτήσεις. Έτσι που να  μην διανυκτερεύει αναπαυόμενο κανένα αεροσκάφος των Κ.Α. σε κανένα αεροδρόμιο του κόσμου.  Σε μια άλλη εξέλιξη, η εταιρεία αποφάσισε  την αναστολή των πωλήσεων αδασμολόγητων ειδών επί των πτήσεών της για τη χειμερινή περίοδο. 

Η αναστολή ισχύει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου και μελετάται κατά πόσον θα επανέλθει κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, ίσως με νέα μορφή ή με τη συνεργασία κάποιας ιδιωτικής εμπορικής εταιρείας επί του εδάφους. Το ζήτημα τυγχάνει ενδελεχούς εξέτασης και με τη συμβολή του συμβουλευτικού οίκου με τον οποίο συνεργάζονται οι Κ.Α. για συναφή θέματα, όπως η βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος κ.λπ.

Source:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/160919/ka-feygoun-tria-aeroskafi-kovontai-ta-adasmologita-en-ptisi

No comments:

Share |