Thursday, September 12, 2013

Υπογράφηκε στη Μόσχα η σύμβαση για το ρωσικό δάνειο


Τη νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο υπέγραψαν την Πέμπτη, στη Μόσχα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Sergey Storchak...


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50% με αναδρομική ισχύ από το Μάρτιο του 2013.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής σε 8 εξαμηνιαίες δόσεις και έναρξη το 2018 αντί της πλήρους αποπληρωμής το 2016.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι βελτιωμένες πρόνοιες συνεπάγονται με άμεσο οικονομικό όφελος για την Κύπρο ύψους 160 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του Προγράμματος αλλά και σημαντική διευκόλυνση σε σχέση με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες της κυπριακής Κυβέρνησης για τη θετική ανταπόκριση της ρωσικής Κυβέρνησης αλλά και την προσδοκία ότι οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, καταλήγει η ανακοίνωση.




Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=146961&desktop=Y

No comments:

Share |