Sunday, August 18, 2013

Super Cup: Βάφτηκε «γαλαζοκίτρινο» (video)

«Γαλαζοκίτρινος» βάφτηκε ο πρώτος τίτλος της νέας αγωνιστικής περιόδου, μετά την επικράτηση του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ σε βάρος του κυπελλούχου Απόλλωνα με 1-0 στο ΓΣΠ στον θεσμό του Σούπερ Καπ.
Ο Μάριο Σέρτζιο στο 35’ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, χαρίζοντας...
στους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας τη 13η ασπίδα στην ιστορία της.

Πώς παρατάχθηκαν
Ο Πάουλο Σέρτζιο παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Πάρντο να παίρνει θέση στο τέρμα, έχοντας μπροστά του τους Ολιβέιρα και Αμορίν στο κέντρο της άμυνας και τους Σέρτζιο και Κρίστιαν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μοράις και Γκόμες αποτέλεσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, με τον Μπενασούρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Σέρινταν πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μαντούκα και Γκονσάλβες να τον πλαισιώνουν από τις πτέρυγες.



Ο Χριστάκης Χριστοφόρου επέλεξε πανομοιότυπη διάταξη για τον Απόλλωνα, επιλέγοντας τον Βάλε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντανανάε στα δεξιά, τον Βασιλείου στα αριστερά και τους Μερκή και Καρυπίδη στο κέντρο να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Αμντανί και Γκουγιόν ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Παπουλή και Ρομπέρ να παίρνουν θέση σε δεξιά και αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα και τον Σανγκόι να κινείται στην πλάτη του προωθημένου Γκαρθία.

Α’ Μέρος
Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν αρκετά καλός στο πρώτο 20λεπτο του ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να φτιάχνει με το «καλημέρα» μια πολύ καλή προϋπόθεση για να ανοίξει το σκορ, με τον Πάρντο, ωστόσο, να πέφτει έγκαιρα στα πόδια του Σανγκόι που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και να αποτρέπει το πρώτο γκολ του Αργεντίνου στη δεύτερη θητεία του στους «κυανόλεκους».

Οι πρωταθλητές «απάντησαν» στη συγκεκριμένη ευκαιρία στο 19’ με τον Μπενασούρ να βγάζει ωραία κάθετη πάσα προς τον Μαντούκα που έκανε το γύρισμα, ο Σέρινταν, ωστόσο, δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Βάλε.
Οι άμυνες των δύο ομάδων έδειξαν να είναι επιρρεπείς στο λάθος, απόρροια του γεγονότος ότι η σεζόν είναι ακόμη στα πρώτα της στάδια. Η «σκυτάλη» της υπεροχής εναλλασσόταν ανάμεσα στους δύο αντιπάλους σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, με εξαίρεση το τελευταίο του δεκάλεπτο στο οποίο οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τα ηνία.
Ο Πάρντο χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια για δεύτερη φορά στο 27’ μη επιτρέποντας στον Γκαρθία να σκοράρει με κεφαλιά. Ακολούθως το ΑΠΟΕΛ ξαναβγήκε μπροστά με αξιώσεις και απάντησε στην ευκαιρία του αντιπάλου του με κεφαλιές των Αμορίν και Ολιβέιρα, προτού καταφέρει να ανοίξει το σκορ στο 35’ με σουτ του Σέρτζιο που κόντραρε στον Καρυπίδη, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Βάλε καταλήγοντας στα δίχτυα.

Β’ Μέρος
Μετριότατο ήταν το ξεκίνημα στην επανάληψη, με πολλές διακοπές και νεύρα (μεταξύ των οποίων και μια σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές στο 55’) που δεν επέτρεψαν να δοθεί καλός ρυθμός στο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 70’ για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, με τον Μπενασούρ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βάλε, ενώ στο 79’ ο Μαντούκα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα.
Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού, από πλευράς τους, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά και ουσιαστικά τον Πάρντο σε κανένα σημείο της επανάληψης, με αποτέλεσμα το 1-0 να διατηρηθεί μέχρι τέλους και το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 13ου τίτλου στον θεσμό του Σούπερ Καπ στην ιστορία τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ το διάστημα της υπεροχής του στα τέλη του πρώτου μέρους, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που παρότι είχε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες να σκοράρει πρώτος είδε τον Πάρντο να «ανάβει κόκκινο».

ΑΡΕΣΕ: Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλή και αμφίρροπη, με καλό ποδόσφαιρο ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, πολύ καλό ρυθμό, εναλλασσόμενη υπεροχή και καλές ευκαιρίες, σε αντίθεση με το δεύτερο στο οποίο δεν παίχτηκε ικανοποιητικό ποδόσφαιρο από πλευράς ποιότητας.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ: Όπως και στα φιλικά προετοιμασίας έτσι και σήμερα, ο Απόλλωνας αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην αναχαίτηση των επιθέσεων του αντιπάλου από την αριστερή του πλευρά. Ο Βασιλείου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού παρότι αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ σε αρκετά παιχνίδια της περσινής σεζόν λόγω των συχνών τραυματισμών του Μιγκελίτο, η συγκεκριμένη θέση δεν είναι η φυσική του.

MVP: Ο Ούρκο Πάρντο άρχισε τη φετινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις όπως τελείωσε την περσινή. Ο πολυτιμότερος παίκτης του ΑΠΟΕΛ (όπως ψηφίστηκε σε σχετικό γκάλοπ σε οπαδική ιστοσελίδα των «γαλαζοκίτρινων») την περσινή χρονιά είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς από την ομάδα του, αποτρέποντας σε δύο περιπτώσεις την παραβίαση της εστίας του απέναντι σε Σανγκόι και Γκαρθία.
ΣΤΑΔΙΟ: ΓΣΠ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Αναστασίου
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Σωτήρης Βίκτωρος
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ιωάννης Λαζάρου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Χρυσοστόμου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ανδρέας Γεωργίου


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΕΛ (Πάουλο Σέρτζιο): Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Κρίστιαν, Μοράις, Γκόμες (83’ Βινίσιους), Μπενασούρ (90+2' Mπούντιμιρ), Μαντούκα, Γκονσάλβες (67’ Αλεξάνδρου), Σέρινταν.
Πάγκος: Κίσσας, Αρτυματάς, Μπούντιμιρ, Χαραλαμπίδης, Αντωνιάδης, Σατσιάς, Σωτηρίου, Μπόρδα, Αλωνεύτης.

Απόλλωνας (Χριστάκης Χριστοφόρου): Βάλε, Ντανανάε (66’ Στυλιανού), Μερκής, Καρυπίδης, Βασιλείου, Γκουγιόν (83’ Κωνσταντίνου), Αμντανί, Παπουλής, Ρομπέρ (72’ Κυριάκου), Σανγκόι, Γκαρθία.
Πάγκος: Χίντι, Χαραλάμπους, Φροξυλιάς, Χάμπερ.
ΣΚΟΡΕΡ: Σέρτζιο (35’)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σέρτζιο, Αμορίν / Ντανανάε
*Με 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή «κατέβηκε» στο σημερινό παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ, έναντι της 17μελούς αποστολής του Απόλλωνα.
*Το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ο Σίλιαν Σέρινταν.

*Από πλευράς Απόλλωνα, το επίσημο ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν οι Ντανανάε, Γκουγιόν, Ρομπέρ και Καρυπίδης, με τον τελευταίο να υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα. Ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Γκαστόν Σανγκόι, στη δεύτερη όμως, θητεία του στους «κυανόλευκους» της Λεμεσού.
*O αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο που επιτελεί.

Source:http://www.protathlima.com/content/league/story.jsp?league_id=6&id=155477

No comments:

Share |